Thursday, November 21, 2013

Pejabat Punca gemuk



ni majalah lama.... tak ingat dah bulan bila punya. Tajuknya yang buat aku melekat ke artikel tu sekejap. Pejabat punca gemuk?  hehe in certain case memang pun. first time aku kerja dulu, ada kawan aku cakap... "kat sini 'pusat ternak lemak'. kena bersenam gak sekali sekala". And yes, I admit it. asyik duduk je, dalam aircond pulak. tak bersenam memang berpotensi.

Tapi, ada juga yang maintain. itu, either memang genetik atau diorang pastikan at least bergerak berbanding duduk saja di meja untuk habiskan kerja.

Bergerak masa bekerja, bagi aku agak penting bukan setakat mengurangkan potensi gemuk tapi mengawal stress. Memang tekanan, cramp kalau tumpuan cuma kerja di meja. untuk aku sendiri, aku cari alasan untuk berjalan in the middle of the time. pergi pantri ke, tidak pun, pergi washroom untuk cuci muka. at least hilang sekejap sengal atau lenguh duduk tu.

1 comment:

  1. Simple Mini Giveaway.....Tamat Malam ni pukul 12..sempat lagi nak join...hehe

    lollista.blogspot.com/2013/11/mini-giveaway-kai-exo.html

    ReplyDelete