Sunday, December 27, 2015

Product Review: Susu kambing Mummylicious for kids


Sebelum ni, saya pernah buat review susu kambing Mummylicious. Secara terperinci, hari ni, saya review susu kambing untuk kids pula.


Mummylicious Susu Kambing Asli For Kids, susu kambing khas untuk anak anak seawal setahun.
Mummylicious Susu Kambing Asli For Kids  mengandungi makanan Sunnah seperti madu, delima dan kurma yang kaya dengan khasiat untuk kesihatan tubuh badan dan diperkaya dengan kebaikan AHA (Asid Alpha Hidroksi) untuk mengatasi masalah kulit kering dan kegatalan yang sering mengganggu keselesaan anak kecil anda.
DHA (Asid Dokosaheksanoik) yang merupakan asid lemak Omega-3 yang sering terkandung di dalam minyak ikan laut dalam ini pula berupaya menggalakkan fungsi sistem saraf, meningkatkan kecergasan dan kecerdasan minda anak-anak anda.
KHASIAT MUMMYLICIOUS SUSU KAMBING ASLI FOR KIDS 
 • Meningkatkan sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit
 • Meningatkan tahap tenaga dan kecergasan tubuh badan
 • Meningkatkan kecerdasan minda
 • Memelihara kesihatan kulit
 • Membantu melancarkan proses penghadaman dan pencernaan
 • Memelihara kesihatan organ dalaman
 • Menggalakkan penyerapan nutrien ke dalam tubuh badan
 • Kaya dengan khasiat dari sumber semulajadi serta makanan Sunnah
 • Tanpa gula tambahan dan bau hamis


KANDUNGAN MUMMYLICIOUS SUSU KAMBING ASLI FOR KIDS 
 • Susu Kambing: Susu kambing kaya dengan khasiat dari sumber protein, vitamin A, vitamin B1, vitamin D, riboflavin, choline dan inositol yang membantu menyembuhkan luka, mengukuhkan tulang dan otot, dan menggalakkan pertumbuhan semula sel dalam tubuh serta memelihara sistem imunisasi bagi mencegah jangkitan penyakit. Selain menyingkirkan toksin dalam tubuh serta melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan, susu kambing juga berupaya membantu proses tumbesaran dan perkembangan mental di samping mengukuhkan tulang dan otot, menstabilkan tahap kolestrol, serta memelihara sistem saraf.
 • Krimer Bukan Tenusu: Pengganti susu atau krimer ini terhasil daripada lemak sayuran dan mengandungi sirap glukos yang memberikan sedikit rasa manis kepada minuman anda. Ia bebas laktosa dan sesuai untuk mereka yang alah terhadap bahan tenusu. Krimer bukan tenusu mempunyai jangka hayat yang lebih lama di samping mampu menstabilkan rasa dan haba minuman.
 • Kurma: Kurma sememangnya kaya dengan kebaikan untuk memelihara kesihatan tubuh. Ia tinggi kandungan potassium, serat dan mangan yang berupaya memelihara sistem saraf dan jantung serta membantu melancarkan proses pencernaan. Manakala Vitamin B6 di dalam kurma pula berupaya menggalakkan penghantaran oksigen ke bahagian organ dalaman tubuh termasuk otak sekaligus membantu meningkatkan tahap tenaga di samping meningkatkan daya tumpuan dan memori serta membantu meredakan tekanan.
 • Kismis: Kismis merupakan buah anggur yang telah dikeringkan serta kaya dengan khasiat dari sumber kalsium, zat besi, kalium, vitamin C dan B6, serta folat yang berupaya memelihara sistem saraf, membina tulang dan gigi yang sihat, menstabilkan tekanan darah serta membantu pembentukan kolagen di dalam tubuh. Selain membantu menjana penyerapan zat besi ke dalam badan, kismis turut mampu membantu meningkatkan tahap tenaga fizikal di samping membentuk sel darah merah yang amat penting bagi peredaran darah ke seluruh tubuh termasuk bahagian otak sekaligus merangsang daya memori dan tumpuan.
 • Delima: Buah delima merupakan agen antioksida yang berfungsi menentang radikal bebas sekaligus membantu mencegah daripada kerosakan sel tubuh dan melambatkan proses penuaan, di samping memelihara kesihatan jantung dan otak sekaligus menggalakkan fungsi otak dan membantu mencegah penyakit Alzheimer. Selain berupaya memelihara kesihatan jantung dan melancarkan sistem pencernaan, buah delima turut mampu menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang sihat serta meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan.
 • Za’faran: Turut dikenali dengan nama Saffron, bunga ini kaya dengan karbohidrat, vitamin B1 dan B2 serta tinggi kandungan antioksidan yang berupaya melancarkan proses penghadaman, menstabilkan tekanan darah, memelihara kecantikan kulit di samping meningkatkan kecerdasan minda.
 • Madu: Madu merupakan manisan yang dihasilkan oleh lebah menggunakan nectar bunga dan terdiri daripada glukosa dan fruktosa yang berupaya membekalkan tenaga kepada tubuh badan. Ia mengandungi vitamin B kompleks, magnesium, fosforus, mangan dan potassium yang berperanan memelihara kesihatan tulang dan gigi selain meningkatkan tahap metabolisme, menggalakkan fungsi otak dan sistem saraf, serta menstabilkan tekanan darah. Selain berupaya meningkatkan sistem imunisasi yang berperanan mencegah daripada penyakit, madu turut bertindak sebagai agen antioksida dan antiradang di samping membantu menggalakkan proses pemulihan luka dan memelihara kesihatan kulit.
 • Buah Tin: Turut dipanggil buah Ara, ia kaya dengan serat, kalsium, Omega 3, Omega 6 dan kalium yang berupaya menstabilkan tekanan darah, mencegah serangan jantung koroner, mengurangkan kolestrol di samping memelihara kesihatan kulit dan meningkatkan daya ketahanan tubuh bagi mencegah serangan penyakit.
 • Zaitun: Minyak zaitun kaya dengan asid lemak tak tepu yang berupaya mengurangkan risiko serangan jantung, penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi, strok dan radang. Ia juga bersifat antioksidan bagi membantu menyingkirkan toksin daripada tubuh badan seterusnya membantu mencegah kerosakan sel di samping menstabilkan tahap kolestrol. Minyak yang diesktrak daripada buah zaitun ini juga berupaya memelihara kecantikan kulit dan kesihatan rambut serta mengurangkan risiko serangan kanser.
 • Badam: Kekacang ini tinggi kandungan protein, vitamin B, kalsium dan fosforus yang berkhasiat untuk tubuh badan dan mampu menggalakkan tumbesaran dan perkembangan minda kanak-kanak. Badam berupaya mengukuhkan tulang dan gigi, menstabilkan sistem penghadaman, meningkatkan tahap tenaga, serta menggalakkan penghantaran oksigen ke bahagian otak sekaligus membantu meningkatkan daya tumpuan dan memori. Di samping itu, badam juga mampu menstabilkan struktur sel darah merah sekaligus menggalakkan fungsi antibodi untuk menentang serangan penyakit.
 • Gam Manna: Gam Manna atau Gam Arab diekstrak dari pokok Akasia serta kaya dengan kandungan serat dan kalsium yng berupaya melancarkan proses penghadaman, membantu mengurangkan kolestrol, selain berfungsi untuk membantu dalam menyerap nutrien dan meningkatkan sistem imun dengan sifatnya sebagai bahan prebiotik. Di samping itu, gam Manna turut berupaya mengatasi masalah kulit, membantu memulihkan cirit-birit dan perut kembung serta membantu meningkatkan pengaliran darah dan bekalan oksigen ke bahagian otak sekaligus membantu meningkatkan tenaga mental.
 • Strawberi: Strawberi yang kaya dengan khasiat Vitamin C ini berupaya melambatkan proses penuaan kulit di samping meningkatkan metabolisme sekaligus membantu pembakaran lemak bagi mengurangkan berat badan yang berlebihan. Ia juga sarat dengan serat yang memastikan kelancaran sistem penghadaman, selain magnesium dan potassium yang mampu mengurangkan kekejangan dan keletihan otot, membantu merendahkan tekanan darah, serta memelihara kesihatan jantung.
 • Epal: Buah epal kaya dengan serat yang menggalakkan rasa kenyang seterusnya membantu anda mengawal pengambilan makanan. Di samping itu, epal turut tinggi kandungan vitamin C yang bersifat antioksidan bagi membantu menstabilkan tahap kolestrol dan gula dalam darah.

No comments:

Post a Comment